Fietsroutes

In gemeente Olst-Wijhe vind je een diversiteit aan landschappen waar je heerlijk kan fietsen: langs de rivier de IJssel, tussentijds oversteken via pontjes/fietsveren en genieten van de prachtige uiterwaarden en even afstappen in een van de leuke 12 kernen die Olst-Wijhe te bieden heeft. Fietsen over het platteland, met uitzicht op boeren op de trekker, fraaie landgoederen, koeien en schapen in de wei, boerderijwinkels met streekproducten en Rustpunten onderweg voor een korte stop bij gastvrije bewoners in het buitengebied. U ontdekt Olst-Wijhe het beste op de fiets! Er zijn talloze routes hieronder een selectie.

Kijk ook voor de fiets activiteiten in onze agenda.

De 12-kernenroute

De 12-kernenroute

Deze route is samengesteld door de Plaatselijke Belangen van de gemeente Olst-Wijhe. Het centrale punt van de route is het gemeentehuis in Wijhe. De route bestaat uit 4 etapes die u afzonderlijk kunt fietsen.

 

Klik hier voor: de hele route 

etappe 1 | etappe 2 | etappe 3 | etappe 4Knooppunten

Knooppunten

Maak je eigen knooppunten route door de gemeente:
Klik hier voor het maken van jouw knooppuntrouteHeino, Wijhe en Olst - 32,6 km

Heino, Wijhe en Olst - 32,6 km

Fietsen door de IJsselvallei! Een spannend natuurlandschap waar varens groeien aan de voeten van immens grote bomen. Het is een landschap wat je blijft verrassen door heideveldjes en beken heen. Onderweg van het ene naar het andere dorp kun je ook nog eens genieten van ons typisch Nederlandse akkerlandschap.

Bekijk hier de kaartWijhe, Raalte en Broekland - 48 km

Wijhe, Raalte en Broekland - 48 km

Ontdek hoe landelijk Overijssel is tijdens de fietsroute van Wijhe naar Broekland. Wanneer je langs de ver uitgestrekte Overijssele weilanden fietst, kom je weinig tot geen mensen tegen. Je kunt dus heerlijke dwalen door een typisch Nederlands landschap.

Bekijk hier de kaartLangs de IJssel - 29 of 35 km

Langs de IJssel - 29 of 35 km

Deze route voert je langs de prachtige landhuizen. In natuurgebied de Duursche Waarden gaan de natuur en de IJssel hun eigen weg. Bij hoogwater overspoelt de IJssel het gebied, bij laagwater droogt het gebied uit. Onderweg kom je ook langs Rustpunten. Je kan deze punten herkennen aan hun Rustpuntenbord.

Bekijk hier de kaartZwolle - Wijhe - 42,8 km

Zwolle - Wijhe - 42,8 km

Een route die je via dijkjes naar Zwolle toe voert, langs de IJssel. Laat je verrassen door de varriatie van deze verschillende omgevingen.

Bekijk hier de kaartOene's IJssel - 37 km

Oene's IJssel - 37 km

Deze route voert je langs verschillende weteringen binnen onze gemeente. Waaronder de Nieuwe Wetering, Groote Wetering en enkele kleine Weteringen. Een verrassende route langs het water.

Bekijk hier de volledige beschrijvingPontjesroute langs de IJssel - 42 km

Pontjesroute langs de IJssel - 42 km

Een route vanaf de TOP in Wijhe die je met het pontje naar de overkant van de IJssel brengt. Hier fiets je via Welsum en Terwolde naar Deventer waar je met het pontje weer teruggaat naar de oostkant van de IJssel. Waar je de andere kant van de IJssel kunt bewonderen.
Bekijk hier de kaartPontjes fietsroute IJssel - 19,3 km

Pontjes fietsroute IJssel - 19,3 km

Langs de IJssel hebben wij de Pontjes fietsroute, een van de mooiste fietsroutes in Salland. Volgens velen is de IJssel de allermooiste rivier in Nederland. Ook heeft de IJssel verschillende strandjes waar je heerlijk kan pauzeren met de voeten in het water. 

Bekijk hier de kaartRondom Deventer voor kinderen, 28 km

Rondom Deventer voor kinderen, 28 km

Met deze fietstocht laat je je verrassen door de mooie landgoederen en buitenplaatsen, die zich bevinden ten noorden van Deventer en rondom het dorp Olst. Een mooie fietstocht waarbij je met de kinderen langs uitspanning de Lepelaar komt waar u heerlijk kunt genieten op het terras en de kinderen zich prima vermaken in de speeltuin.
Bekijk hier de kaartBetaalde fietsroutes

Betaalde fietsroutes

Hieronder vindt u fietsroutes waar u een route of een app bij kunt kopen.

De ontdekking van de hemel - 53 km
FeelFood fietsroute 'Omdat er meer is' - 39 kmMountainbike IJsselland route - 30 km

Mountainbike IJsselland route - 30 km

Salland is een regio met gezellige dorpen, met deze prachtige mountainbike route komt u met name door Olst. Die o.a. bekend staat om haar prachtige weidse uiterwaarden, een prachtig coulisselandschap en mooie natuurreservaten. Een geweldig decor voor mooie fietstochten.

Bekijk hier de kaartLandgoederen langs de IJssel - 35/53 km

Landgoederen langs de IJssel - 35/53 km

In Salland zijn vele historische buitenplaatsen bewaard gebleven die Salland een bijzondere uitstraling geven. Vaak zijn het landgoederen met veel groen en prachtige tuinen. Deze bevinden zich onderandere in Olst-Wijhe waar u met deze route ook een bezoekje aan brengt.

Bekijk hier de kaart